Vi fortsætter med mærket " Smagdommer"
Info om mærke
Info om mærke
Det er vigtigt at kunne lave god mad – både fordi det smager dejligt, og fordi maden giver energi til aktiviteter. I junioralderen er der brug for masser af god energi og næringsstoffer, men her kan smagsnuancer og tilsmagning også komme i fokus. Det handler også om at kunne klare sig selv, og at forstå brugen af råvarer. Og så er det hyggeligt at spise med andre.
Mærket handler om at lave mad over bål, og at få de fem grundsmage og grøntsager i sæson i fokus.
Mærket handler om at lave mad over bål, og at få de fem grundsmage og grøntsager i sæson i fokus.
Spejderne:
- Ved, hvilke råvarer der er i sæson, og hvorfor det er sundt og bæredygtigt at spise efter sæsonerne.
- Kender til de fem grundsmage og ved, hvor de findes.
- Ved hvordan man smager en ret til, så den smager himmelsk!
- Kan lave mad ud fra en opskrift.
- Har forståelse for, hvordan man kan tilberede råvarer på forskellige måder.